Combinoren

8 producten

12 24 36

8 producten

12 24 36

Ben je op zoek naar een paar combinoren?

Combinoren combineren een Noren onderstel (zowel een vast ijzer als een klapijzer) met een stevige schalen schoen van kunststof. Veel modellen gebruiken klittenband of een snelsluiting (buckle) om de schoen dicht te maken. Dit model noor biedt zeer veel stabiliteit, is warmer en past zich moeiteloos aan de voet aan; zeer geschikt derhalve voor recreatieve of beginnende schaatsers die ontspannen en zonder pijn willen schaatsen. Combinoren kunnen schoenen hebben met een verschillende ‘hardheid’.

Softbootnoren

Een lagere, soepele schoen die meer bewegingsvrijheid geeft en ‘diep zitten’ mogelijk maakt. Softboots zijn gemaakt van nylon, polyester en/of mesh.

De Semi-Softboot biedt minder steun bij de enkels dan een hardboot, maar kent nog steeds veel comfort en een makkelijke instap. U heeft meer vrijheid in de schaats, maar daardoor ook minder controle en minder grip op het ijs. Deze schaats is geschikt voor de recreatieve schaatser die snel en makkelijk op het ijs wil staan. Momenteel zijn er ook verstelbare semi-soft boot schaatsen voor kinderen verkrijgbaar.

Hardboot noren

De Hardboot heeft een harde schalen schoen met buckels waardoor hij gemakkelijker is aan te trekken en prijstechnisch gunstiger is. De schaats en de schoen zijn meestal uit één stuk gegoten. Nadeel is dat ‘diep zitten’ bij deze schoen lastig is en u dus minder grip op het ijs heeft. De keuze in hardboots is beperkt. Een voorbeeld is de Combi II van Viking.

Verstelbare kindernoren

Schaatsen voor kinderen worden meestal op de groei gekocht en moeten dus bij voorkeur verstelbaar zijn. Hoewel veel kinderen beginnen met ijshockey- of kunstschaatsen, zijn er wel degelijk ook kleine in maat verstelbare noren te koop. Populair model is de Viking multi.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.