Tommie Christiaan, Oomssport en Dancing on ice

Veel van jullie hebben waarschijnlijk het tv programma Dancing on ice wel gekeken of er in ieder geval over gehoord. Wat jullie waarschijnlijk niet wisten is dat ook de winnaar van het programma, Tommie Christiaan, op schaatsen van Oomssport schaatste. We hebben allemaal kunnen zien hoe snel Tommie het kunstschaatsen oppakte en dat hij er veel aanleg voor heeft, het is dan ook niet voor niks dat hij deze editie van Dancing on ice gewonnen heeft. Tommie liet zien dat hij in een paar weken al een paar van de moeilijkere technieken in het kunstschaatsen onder de knie had en hij leek het hier niet moeilijk mee te hebben. Het zelfvertrouwen en het gemak was te zien tijdens de oefeningen en dit maakte het een plezier om naar te kijken.

Read more

Video - Interview met 'Holiday on Ice' ster Joyce den Hollander

Deze week hebben we een leuk interview voor jullie met 'Holiday on Ice' ster Joyce den Hollander! Joyce is professioneel kunstschaatsster en schaatst in de shows van ‘Holiday on Ice’ sinds 2013. Joyce komt al vanaf kind af aan bij ons in de winkel en omdat er bij ons in de winkel veel talentvolle kunstschaatsers hun materiaal komen verzorgen en aanmeten, leek het ons leuk om het verhaal van Joyce met jullie te delen.

Read more

Wij presenteren drie nieuwe producten op kunstschaatsgebied

Het kunstschaats seizoen komt steeds dichterbij. Dit betekent dat de nieuwe collecties ondertussen al binnen zijn of dat deze er al bijna zijn. Nieuw bij ons binnen de E-guard en de E-Spinner van Edea. Ook de lite ijzers MK Professional en Coronation ACE zijn nieuw in de collectie.

Read more

Wat is de beste kunstschaatstas?

Kunstschaatstassen hebben over het algemeen een driehoekige vorm. Zo passen de schaatsen er het mooist en kan de tas zo klein mogelijk blijven. Naast de tassen met een driehoekige vorm bestaat er ook nog de ster onder de kunstschaatstassen, de Zuca sports kunstschaats tas. Deze tas wordt door de meeste kunstschaatsliefhebbers gezien als de beste tas. Toch is er ook wat te zeggen voor de andere soorten tassen.

Read more

Kunstschaatsijzers

Het is niet moeilijk om te verdwalen in het aanbod van kunstschaatijzers. Zeker als je net begint met kunstschaatsen en nieuw bent, zul je niet zeker weten welk ijzer goed bij jou past. In deze blog bespreken we daarom de populairste kunstschaatsijzer van beginner tot professional, welke oefeningen je er mee kunt doen en wat de voordelen zijn. Wat voor kunstschaatsijzer heb ik nodig? Het type ijzer dat je nodig hebt verschilt per niveau van kunstschaatsen. Voor kleine sprongen heb je bijvoorbeeld een ander ijzer nodig dan voor dubbelsprongen. Wanneer je over kunt stappen van ijzer kun je het beste overleggen met je trainer, die weet wanneer je een nieuwe ijzer nodig hebt voor de oefeningen die je doet.

Read more

Waar op letten bij aanschaf van kunstschaatsen?

Het vriest dat het kraakt, op de sloten en kanalen vormt zich een laagje ijs. Dit is natuurlijk ook het moment waarop je weer aan kunstschaatsen denkt! Heb je nog geen kunstschaatsen en wil je ze aanschaffen of zijn je oude kunstschaatsen aan vervanging toe? Dan is het belangrijk om goed na te denken wat voor kunstschaatsen geschikt zijn voor jou. Daarnaast moeten ze goed aan je voeten zitten zodat je blessures tegen gaat en comfortabel kunt blijven schaatsen. In deze blog zullen we in het algemeen uitleggen welke belangrijke keuzes je moet maken. Voor gedetailleerde informatie over de keuze van kunstschaatsschoenen en kunstschaatsijzers of toch complete kunstschaatsen hebben we specifieke blogs die meer de diepte in gaan.

Read more
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking