Veel van jullie hebben waarschijnlijk het tv programma Dancing on ice wel gekeken of er in ieder geval over gehoord. Wat jullie waarschijnlijk niet wisten is dat ook de winnaar van het programma, Tommie Christiaan, op schaatsen van Oomssport schaatste. We hebben allemaal kunnen zien hoe snel Tommie het kunstschaatsen oppakte en dat hij er veel aanleg voor heeft, het is dan ook niet voor niks dat hij deze editie van Dancing on ice gewonnen heeft. Tommie liet zien dat hij in een paar weken al een paar van de moeilijkere technieken in het kunstschaatsen onder de knie had en hij leek het hier niet moeilijk mee te hebben. Het zelfvertrouwen en het gemak was te zien tijdens de oefeningen en dit maakte het een plezier om naar te kijken.

Tommie op Risport schaatsen van Oomssport

Het is natuurlijk niet voor niks dat Tommie Christaan de winnaar werd van Dancing on Ice, hij schaatste namelijk op Risport Electra die bij ons professioneel voor hem zijn geslepen. De Risport Electra is bij uitstek geschikt voor de oefeningen die Tommie in het programma heeft gedaan. 

De schoen is stevig genoeg om sprongen en lifts gemakkelijk uit te voeren. Dat de schoen zoveel steun biedt heeft er dan ook aan meegeholpen dat het leek alsof Tommie moeiteloos over het ijs gleed. Het ijzer dat Tommie onder de Risport Electra had was het Flight ijzer van Mitchel & King, dit ijzer is geschikt voor alle oefeningen tot en met beginnende sprongen. We zijn dan ook trots dat Tommie zijn materiaal bij ons vandaan komt en dat we zo een beetje hebben bijgedragen aan zijn winst van Dancing on Ice.

Zelf ook zo schaatsen als Tommie in Dancing on ice?

Wil je zelf ook zo leren schaatsen als Tommie dat geleerd heeft dan kan dat! Op vrijwel elke ijsbaan in Nederland worden vanuit kunstschaatsclubs trainingen aangeboden. hier kun je lid worden en van een professionele trainer trainingen krijgen. Je zou zelf ook al een beetje kunnen oefenen met kunstschaatsen door ze eerst bijvoorbeeld een keer te huren. Ook dit kun je bij vrijwel elke ijsbaan doen. Voor de jeugd hebben we bij Oomssport een speciaal kunstschaats leaseprogramma, waarmee je voor een jaar kunstschaatsen kunt leasen. Het voordeel hiervan is dat de schaatsen gewoon geruild kunnen worden voor een ander paar als ze te klein zijn geworden zonder extra kosten.

Zijn de technieken die Tommie gebruikte in Dancing on ice moeilijk?

De technieken die je gezien hebt van Tommie in Dancing on ice zijn voornamelijk basistechnieken die je zelf ook gemakkelijk kunt leren. Ook op youtube kun je vaak uitleg vinden over hoe je oefeningen het best kunt doen. Maar het beste en leukste is het natuurlijk om dit in groepsverband te leren van een professional tijdens bijvoorbeeld clinics of bij kunstrijverenigingen. Als je eenmaal stevig en recht in je schoenen staat op het ijs kun je binnen no-time net als Tommie achteruit schaatsen, achteruit overstappen en misschien wel een sprongetje wagen!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking