Video - Een kijkje in de Viking Schaatsenfabriek

Oomssport in de Viking Schaatsenfabriek Afgelopen week zijn we in de Viking Schaatsenfabriek geweest. Onze collega Lenny had hier een afspraak om custom schaatsschoenen aan te laten meten. Omdat Viking graag hun ambacht wil bewaken mochten we niet filmen bij het aanmeten van de schoenen. Lenny mocht haar eigen ontwerp meenemen voor de opdruk van haar schoen, dit ontwerp heeft ze samen met de ontwerper van Viking geoptimaliseerd.

Read more

Welke schaatsen zijn het beste voor mijn kind?

Van schaatsen kun je genieten van jong tot oud. Het is niet moeilijk om te beginnen met schaatsen, zeker als kind leer je snel. Zonder angst, vol energie en met een soepel lichaam stappen ze het ijs op. Met vallen en opstaan leren ze hun balans te houden. Wij krijgen vaak de vraag welke schaatsen nu het beste zijn voor kinderen. We beantwoorden deze vraag graag in deze blog.

Read more

De schaatsbanen zijn weer open

Het seizoen is weer begonnen, de schaatsbanen zijn weer open en Oomssport draait weer op volle toeren mee. Ons team staat ook dit seizoen weer klaar met advies, service en onderhoud. We hebben een grote voorraad aan nieuw materiaal en schaatsen voor sporters van ieder niveau. Ben je toe aan nieuw materiaal of zoek je een paar nieuwe schaatsen? Kom gerust eens langs in onze winkel, we helpen je graag verder.

Read more

Welke maat schaatsen moet ik kopen?

De juiste maat schaatsen is erg belangrijk, teveel ruimte zorgt voor beweging en schuiven in de schaatsschoen, zo ontstaan blaren. Een te kleine schoenen veroorzaakt drukpunten en kramp. Bij loopschoenen is dat anders, daar is ruimte nodig om de stap te kunnen afwikkelen. Door de zijwaartse afzet met schaatsen is afwikkelen niet van toepassing. Toch verschilt het per type schaats hoeveel ruimte er nodig is. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de hiel goed strak achterin de schaatsschoen zit.

Read more
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking