Welke schaatsen zijn het beste voor mijn kind?

Van schaatsen kunt u genieten van jong tot oud. Het is niet moeilijk om te beginnen met schaatsen, zeker als kind leert u snel. Zonder angst, vol energie en met een soepel lichaam stapt u het ijs op. Met vallen en opstaan leert u uw balans te houden. We krijgen vaak de vraag welke schaatsen nu het beste zijn voor kinderen. We beantwoorden deze vraag graag in deze blog.

Wat voor soort schaatsen heb ik nodig?

Er zijn speciale schaatsen voor de verschillende schaatssporten. Zo zijn er ijshockeyschaatsen, kunstschaatsen, "wedstrijd" noren schaatsen, toerschaatsen en shorttrack schaatsen. De echte beginnersschaatsen hebben dubbele ijzers, ook wel bobskates genoemd. Uw kind kan hier met de schoen in en als het ware gewoon over het ijs lopen.

Vervolgens kan er gekozen worden voor een instapmodel schaats. Deze zijn vaak comfortabeler en zachter dan de duurdere meer professionele schaatsen, dit geldt vooral voor kunstschaatsen en ijshockeyschaatsen.

Noren

Bij noren adviseren we eerst op combinoren te gaan schaatsen. Het is een hoge schoen, waardoor de enkel ook steun krijgt. Verder staat de schoen dicht op het ijzer en het ijs. Hoe hoger dit wordt hoe instabieler en hoe lastiger schaatsen. Echter, als de stabiliteit, techniek en snelheid beter worden, dan kan gekozen worden voor een lage leren noor.

Welke maat kinderschaatsen moet ik kopen?

De juiste maat schaatsen is erg belangrijk. Te veel ruimte zorgt voor schuiven in de schaatsschoen en blaren, terwijl te kleine schoenen drukpunten en kramp veroorzaken. Gelukkig zijn de meeste kinderschaatsen tegenwoordig verstelbaar in maat, wat betekent dat ze meerdere jaren meegaan. De meeste verstelbare kinderschaatsen zijn verstelbaar in drie of vier maten. We hebben verstelbare schaatsen in kunstschaatsen, hockeyschaatsen en combinoren.

Bij niet verstelbare kinderschaatsen is het uitgangspunt net als bij volwassen schaatsen: de hiel moet goed achterin de schaatsschoen zitten en dan mogen de tenen de voorkant net niet of lichtjes aanraken.

Prijs- kwaliteitverhouding van kinderschaatsen

Kinderschaatsen zijn wat goedkoper dan schaatsen voor volwassenen. Wij verkopen A-merk schaatsen. Deze zijn wat duurder dan andere merken, maar de kwaliteit, duurzaamheid en garantie zijn een stuk beter. Kinderschaatsen gaan vaak van kind naar kind en verstelbare schaatsen kunnen meerdere jaren meegaan. Daarom is een goede kwaliteitsschaats zeer belangrijk. Het grootste verschil zit in de pasvorm, kwaliteit onderdelen en kwaliteit van het schaatsijzer. Goede merken voor kinderschaatsen zijn: Roces, Fila en Viking.

 


Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking