Video - Een kijkje in de Viking Schaatsenfabriek

Oomssport in de Viking Schaatsenfabriek

Afgelopen week zijn we in de Viking Schaatsenfabriek geweest. Onze collega Lenny had hier een afspraak om custom schaatsschoenen aan te laten meten. Omdat Viking graag hun ambacht wil bewaken mochten we niet filmen bij het aanmeten van de schoenen. Lenny mocht haar eigen ontwerp meenemen voor de opdruk van haar schoen, dit ontwerp heeft ze samen met de ontwerper van Viking geoptimaliseerd.

Terwijl Lenny bezig was met het aanmeten van haar schoen en het ontwerp daarvoor, hebben wij een kijkje genomen in de fabriek en een paar vragen gesteld aan Hiddo Visser, directeur van de Viking Schaatsenfabriek.

Het magazijn van Viking

Het magazijn van Viking is opgedeeld in een aantal afdelingen. Bij binnenkomst zijn aan de linkerkant de professionele wedstrijd schoenen en klapschaats onderstellen te vinden. Daarnaast vinden we het grote magazijn met recreatieve schaatsen zoals de combinoren, unlimited en Viking original. Aan het magazijn zit ook een afdeling met kleinere schaatsbenodigdheden zoals beschermers, helmen, veters en handschoenen.

Montage van Viking schaatsen

Naast deze afdeling zit de assemblage-afdeling waar de schoenen en ijzers afgemonteerd worden. De schoenen voor combinoren worden op de ijzers gezet, de klapschaats ijzers krijgen een brug en er worden reparaties aan, ter reparatie ontvangen, schaatsen uitgevoerd.

Interview met de directeur van Viking

Na onze rondleiding door de fabriek hadden we nog de kans om een paar vragen te stellen aan Hiddo Visser, directeur van de Viking Schaatsenfabriek. Hij vertelde ons dat de nieuwe modellen het goed doen. De Sapphire doet het erg goed zowel bij de toppers als het fanatieke recreatiepubliek, al zie je wel dat het ijzer meer geschikt is voor de kortere afstanden. Het Sapphire ijzer is al een paar jaar langer op de markt dan het nieuwe ijzer, de Icon. Je ziet nu dat toppers voor de langere afstanden overstappen op het Icon ijzer en voor de kortere afstanden de Sapphire gebruiken. Dit zie je ook terug in de medailles die werden gehaald op world-cups. De Sapphire zie je vaker op de korte afstanden bovenaan en de icon vaker op de lange afstanden. Viking behaald ten opzichte van andere schaatsfabrikanten over het geheel gezien verreweg het grootste aandeel in medailles.

Kijk hieronder ook onze video over ons bezoek aan de Viking Schaatsenfabriek!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking