KTT: Trainen, leren en presteren.

Het seizoen 21/22 is al een tijdje begonnen maar 17 september zijn wij officieel met het winter seizoen gestart. Het winterseizoen hebben we geopend met een kamp in Heerenveen samen met de andere KNSB talenten teams.

Het was erg wennen.. samen trainen met nieuwe teamgenoten, snel ijs, de spanning die af en toe komt kijken en wat vooral leuk was om weer te zien dat er wedstrijden gereden mochten worden waar publiek was toegestaan. Zo voelde het allemaal nieuw maar ook weer oud en vertrouwd.

Na een dag geschaatst te hebben stonden wij 18 september aan de start op de 500 en 1000 meter in het mooie Thialf, beide waren we tevreden Armand reed 36.53 en 1.12.58 (PR) en Sacha reed 40.11 en 1.21.79. voor de eerste wedstrijd was dit prima maar beide wisten we dat er nog veel meer in zat.

Na dit weekend gingen wij met volle focus de trainingsweek in waar wij veel bezig zijn geweest met techniek punten. Het is altijd even lastig om weer alle punten waar aan je afgelopen seizoen en van de zomer gewerkt heb dit meteen te verplaatsen op het ijs. Maar oefenen baart kunst.

Na veel trainingsuren achter de rug te hebben stonden wij beide aan de start van NK Clubs, Armand kwam uit voor HVHW en Sacha voor STV Lekstreek.

Armand opende de 500m tegen Merijn Scheperskamp en reed een gruwelijke PR van 36.03 seconde. Sacha reed daarna de 1000m tegen Dione Voskamp en reed hier weer een seconde sneller als de week ervoor en daarmee meteen haar snelste seizoentijd van 1.20.71.

Armand wist de snelheid er in te houden en reed de rest van het weekend ook een PR op de 1000 en 1500 meter.

 

 

 

 

Sacha ktt

Beetje bij beetje:

Voor mij was afgelopen kamp best wel confronterend, ik wilde heel graag maar het verliep niet super. Afgelopen jaar reed ik erg boven mijn verwachtingen waardoor ik eigenlijk niet kon wachten om dit seizoen meteen door te knallen. Helaas moest ik nog even wennen. Maar gelukkig weet ik van mezelf dat ik altijd even de tijd nodig heb en ik dan beetje bij beetje, wedstrijd bij wedstrijd steeds iets harder rijd. Daarom heb ik de focus gelegd op mijn techniek punten zodat ik hierin wel stappen maakte. En ik denk altijd maar zo: zonder tegenslagen geen vooruitgang, Gelukkig ben ik erg gedreven en weet ik wat ik wil en doormiddel welke weg ik dit kan behalen. Inmiddels hebben wij al meer wedstrijden gereden en blijkt hier ook uit dat ik beetje bij beetje steeds wat sneller wordt. Ik kijk in ieder geval terug op een heel leerzaam kamp.

  • Sacha van der Weide

Trainen beloont:

Ik ben met een goed gevoel uit het afgelopen trainingskamp gekomen. De trainingen gingen lekker en ik kon wat ik in de zomer heb geleerd toepassen op het ijs. Wat het hoogtepunt van dit kamp was zijn de PR’s die ik dit kamp heb gereden. Het is fijn om te zien dat het harde trainen van afgelopen zomer dan ook beloont. Ik kijk terug op een goed trainingskamp en ben blij met de tijden en de progressie die ik heb gemaakt en dat geeft veel vertrouwen voor de rest van het winter seizoen.

  • Armand Broos

 

Groetjes,

Sacha van der Weide en Armand Broos

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking