Talent team ZuidWest - EK Inline in Portugal

We zijn trots op onze sponsoring van het KNSB talent team Zuidwest en delen daarom een aantal weken de ervaringen van de talenten uit dit team. In deze blog vertellen Patricia en Nikki over de ervaringen die zij hebben gehad op het EK inline in Portugal. 

EK inline in portugal

Wij (Patricia Koot en Nikki Noordergraaf) zitten allebei in KNSB Talentteam Zuidwest voor het inlinen. A.g.v. Corona liep alles het afgelopen jaar natuurlijk iets anders, maar in het voorjaar is het gelukkig alsnog gelukt om 10 landelijke wedstrijden te organiseren die moesten gaan bepalen wie er uiteindelijk naar het EK Inline in Portugal zouden mogen gaan. Het was best even spannend, maar de wedstrijden gingen goed en na afloop van de laatste twee wedstrijden in Heerde hoorden wij dat we allebei geselecteerd waren. Super natuurlijk!

Voordat we die kant op gingen, kregen we vast de Team NL kleding en werden er nog wat extra trainingen en een teambuildingsdag georganiseerd. Oomssport en Healthy Team Snacks hebben ons gesponsord met onze wielen en daar waren we echt heel erg blij mee! Daarna was het op naar Portugal!

We vertrokken al op dinsdag, dus hebben vast een paar dagen de tijd gehad om te wennen aan de temperatuur, de baan, de coronabubbel en het eten. We hebben lekker kunnen trainen en vervolgens was op zondag de opening van het toernooi. De eerste wedstrijden begonnen op maandag.

Het was heel bijzonder om mee te maken. Sowieso omdat je het afgelopen jaar eigenlijk alleen maar gewend bent om tegen andere Nederlanders te rijden. Het was leuk om nu ook rijders uit andere landen te leren kennen en het niveau in vooral Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal ligt hoog. Dus dat was best even wennen.

daikin nkDe week bestond voor ons allebei echt uit hoogte-, maar ook soms wel wat dieptepunten. Van een finaleplek in de Teamsprint en de 1000 meter tot valpartijen, net 4e (dus geen medaille) of net met ons team op 24 duizendsten niet door naar de finale op de aflossing. In ieder geval is het een mooi toernooi geweest en zeker heel leerzaam voor ons allebei. Je rijdt niet alleen voor jezelf, maar ook veel voor een ander, je bent veel bij elkaar ook a.g.v. de coronabubbel en je maakt je teamgenoten daardoor mee in alle ups en downs, dus leert elkaar goed kennen. Al met al een mooi toernooi dat we zeker niet hadden willen missen.

Patricia gaat nu nog even door met inlinen richting het NK baan en Nikki heeft zich sinds vorige week weer op de shorttrack gestort, dus sluit later (richting volgend jaar) weer aan bij het inlinen.

Maar dit EK was zeker een ervaring die we allebei nooit meer vergeten!

Patricia en Nikki

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking