Oomssport Mobel Speedskating Team

Bij Oomssport zijn we trotse sponsor van het Oomssport Mobel Speedskating Team. In 2016 zijn we benaderd om dit mooie team te helpen. Het OMST is opgericht om schaatsers op te vangen die tussen amateurs en de regionale selecties vallen. Prioriteit op studie of werk zijn vaak de reden dat deze schaatsers niet de tijd hebben om mee te draaien in regionale selecties. Dit team zorgt voor een tussenstap en een mogelijkheid om op niveau te trainen. Hierdoor wordt de drempel om later door te stromen naar de top kleiner.

We helpen de ploeg met hun materiaal en organiseren met de ploeg ook leuke schaats clinics. De ploeg heeft voor ons een stukje geschreven over de afsluiten van hun zomerseizoen. Ze zijn klaar voor een sterk winterseizoen, met zoals ze zelf zeggen: Intensief trainen, hard schaatsen en plezier hebben in hun sport.

Laatste buitentrainingen

In de laatste week van september hebben we met het OMST het zomerseizoen afgesloten. Op maandag hebben we de laatste buitentraining gedaan voor dit seizoen.  Deze droogtraining stond onder leiding van Bauke Wiersma. Na een uitgebreide warming up werd aandacht besteed aan loopscholing, verschillende oefeningen en technieken om zo efficiënt mogelijk te hardlopen. Na de loopscholing zijn we overgegaan naar schaats specifieke training. Hiervoor zetten we een circuit uit met daarin verschillende schaatssprongen en krachtoefeningen.

Op dinsdag werd de laatste skeelertraining van het zomerseizoen afgesloten. Hierna is het eindelijk tijd om weer het ijs op te gaan. Ook deze training stond onder leiding van Bauke Wiersma. De schaatsers van het OMST zijn klaar voor het nieuwe seizoen en om hard te schaatsen. Op naar veel mooie pr’s en plezier in het schaatsen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking