Video -  Penny boards, jouw beste vervoersmiddel in de zomer!

Penny board 

Een Penny board is een kunststof skateboard , in de industrie bekend als een short cruiser. De term "Penny" is synoniem met "Penny Skateboards", een in Australië gevestigd bedrijf dat in 2010 is opgericht door Ben Mackay. Penny is een geregistreerd handelsmerk voor skateboards, maar is algemeen verbreid om alle kleine plastic skateboards te beschrijven vanwege de populariteit van het merk. Penny Skateboards maakte plastic skateboards opnieuw populair door een plastic deck van hoge kwaliteit te combineren met cruiser wheels en trucks. Penny Skateboards is vernoemd naar Ben Mackay's zus, Penny.

Penny boards zijn samengesteld uit verschillende delen, die afzonderlijk worden gemaakt. Ze kunnen worden gekocht als complete, volledig geassembleerde skateboards of in afzonderlijke delen. Omdat ze zijn gemaakt van plastic, hebben Penny-platen een lichter gewicht, maar zijn ze ook ongelooflijk sterk. Ze worden verkocht in verschillende dekformaten, namelijk 22 ", 27" (de nikkel), 32 “ en de 36 "longboard. Penny boards zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen en zijn een populaire modeaccessoire voor tieners en jonge volwassenen. Pennyboards worden vaak gezien op plaatsen die door jongeren worden bezocht, zoals universiteitscampussen en skateparken. Penny Boards groeide in populariteit als een transportoptie voor studenten omdat ze klein genoeg waren om in schoolkluizen te worden achtergelaten. Ze zijn vooral populair in kustgebieden, waar mensen ze gebruiken om langs promenades en wandelpaden langs de zee te cruisen. Penny-platen kunnen op blote voeten worden bereden, dit heeft Penny Skateboards via sociale media en met stickers en T-shirts veel gepromoot.

Kenmerken van pennyboards

Penny boards onderscheiden zich door een plastic deck, aangeboden in een reeks kleuren. Dankzij hun 'geheime formule' hebben de boards het vermogen om het volledige gewicht van een auto te overleven en terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Verschillende delen van de Penny-bordstructuur zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, die door de koper kunnen worden gekozen om zijn eigen aangepaste Penny-bord te maken, op basis van persoonlijke voorkeur. Penny boards zijn gemakkelijker om mee te nemen, in vergelijking met houten skateboards.

Componenten en Trucks

Penny-trucks zijn gemaakt van hoogwaardig gietaluminium. Het doel van de trucks is om de wielen en lagers van het bord op het dek aan te sluiten. De trucks zijn samengesteld uit twee delen; de basisplaat , die aan het bovenste deel van het dek is geschroefd, en de hanger, waar de as doorheen loopt. Tussen de basisplaat en de hanger zijn bussen (ook algemeen aangeduid als rubbers , oogjes of kussens) die functioneren als een schokdemper. Hoe stijver de bussen zijn, des te meer weerstand het Penny-bord heeft om te draaien. Hoe zachter de bussen, hoe makkelijker het is om te draaien. Een kingpinbout houdt deze onderdelen bij elkaar en past in de bussen. Door de kingpin-moer aan te halen of los te draaien, kunnen de trucks losjes worden afgesteld voor een betere draaiing en worden vastgedraaid voor meer stabiliteit.

Wielen voor Penny boards

Penny board wielen zijn gemaakt van polyurethaan, met een plastic kern. De wielen op 22 "en 27" Penny boards hebben een diameter van 59 mm, terwijl Penny Longboard wielen een grotere diameter van 69 mm hebben. 
De hardheid van Penny-wielen, bekend als de "durometer" -beoordeling, is een belangrijk element in het ontwerp van de Penny-board. Op een hardheidsschaal van 65A tot 100A zijn alle Penny-wielen beoordeeld op 83A, waardoor ze ideaal zijn voor cruisen. In combinatie met het gewicht van het board verzamelen Penny-wielen natuurlijk momentum en snelheid. De breedte van de Penny-wielen maakt ze geschikt voor het navigeren op licht ruwe oppervlakken.

Het deck van een Penny board

Penny skateboard decks zijn gemaakt van een plastic, ontworpen om de structuur van het deck een unieke combinatie van sterkte en flexibiliteit te geven. Met een antislip, "wafel top" textuur, zijn Penny skateboard decks verkrijgbaar in een breed scala van verschillende kleuren en stijlen, en kunnen afzonderlijk worden gekocht, of als een onderdeel van voor gemonteerde, complete skateboards.

Tricks met je Penny board

Een groot aantal skatetrucs zijn op een Penny Board ook haalbaar. De meest voorkomende is de Ollie (een springtruc) of de manual (rollen op de twee achterwielen van het bord met behoud van evenwicht ). Andere voorbeelden van fundamentele trucs die op een Penny-bord kunnen worden gedaan, zijn de Kickflip , die voornamelijk wordt uitgevoerd met de tenen van de voorste voet en de Heelflip, uitgevoerd met de hak van de voorste voet. Kijk ook eens het filmpje van Penny boards zelf om te kijken wat je allemaal met een Penny board kunt doen!

 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.