Video - Hoe verwissel ik het remblok van mijn skate?

Wij krijgen in de winkel vaak de vraag hoe je je remdop het beste kunt vervangen, daarom hebben wij een vlog opgenomen waarin we je kort laten zien hoe je dit doet. Daarnaast kun je hier terug lezen hoe alles in zijn werk gaat en wat je nodig hebt.

Wat heb je nodig om je remblok te vervangen

- Een nieuw remblok, deze verschillen per merk. Koop altijd het remblok van het merk van je skeeler!

- Inbussleutels nr. 4, eventueel met lager-uitnemer.

Met behulp van de bijbehorende sleutel, meestal imbussleutel nummer 4, schroef je het boutje los waar de remdop mee vast zit. Dit boutje zit meestal in de remdop aan de onderkant. Daarna demonteer je de remdop. De nieuwe remdop plaat je op de juiste wijze in het frame. Je schroeft het nieuwe boutje weer vast en je kunt weer veilig remmen.

Tips voor het vervangen van je remblok

Tip: Check snel of de wielen nog goed draaien of ze gelijkmatig afgesleten zijn en of de assen nog goed vast zitten. Mocht je zonder remblok willen skaten, dan heb je een kortere wielas nodig, deze vindt je meestal in de doos bij aanschaf. De wielas die bij het remblok zit is langer, omdat die ook het remblok vast maakt. Daarom heb je als je het remblok verwijdert een korter asje nodig, anders heb je speling op achterste wiel.

Tip: Wacht niet te lang met het verwisselen van je remblok omdat anders het inbusboutje zo dusdanig ver afslijt dat deze geen grip meer heeft met de inbussleutel.

Kijk ook naar de begeleidende film over skeeler onderhoud op Oomssport tv.  Vind je deze informatie nuttig abonneer je hieronder op ons kanaal of geef een like. Tot de volgende blog van Oomssport!

Veel skateplezier!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking