Het kiezen van de juiste schoenmaat

Als u online schoenen wilt bestellen, kan het soms lastig zijn om in te schatten welke maat u nodig heeft. Het is vaak zo dat u bij het ene merk net een maatje kleiner heeft dan bij het andere merk. Wij hebben daarom een groot aantal maattabellen op de website staan, voor alle grote merken die wij verkopen. Om te checken welke maat u nodig heeft, is het nodig om uw voet op een goede manier te meten. Hoe u dat doet, leest u hieronder!

Hoe maak ik een omtrek van mijn voet?

Voor het meten van uw voet is het handig om een omtrek van uw voet op een vel papier te maken. Het is ook belangrijk dat u hierbij rechtop staat, dus we gaan dit op dezelfde manier doen als het meten van uw lichaamslengte.

  • Leg een A4-tje tegen de muur
  • Ga erop staan met uw hiel tegen de muur
  • Maak met een stift of een pen een omtrek van uw voet
  • Doe dit voor beide voeten

Hoe meet ik de lengte en breedte van mijn voet?

Nu u een omtrek van uw voet heeft, kunnen we de lengte en breedte van uw voet gaan meten. Voor de lengte van uw voet meet u het langste stuk in uw voetomtrek van uw hiel naar uw grote teen. Voor de breedte van uw voet meet u het breedste stuk van uw voorvoet. Deze maten kunt u dan vergelijken met onze maattabellen en zo zien welke maat u bij verschillende merken heeft.

Waarom de goede maat schoenen zo belangrijk is

De juiste maat schoenen is erg belangrijk voor uw sportcomfort. Een verkeerde maat kan erg vervelend zijn. Te grote schoenen zorgen ervoor dat u stabiliteit en grip verliest en veroorzaken sneller blaren, te kleine schoenen zorgen voor vervelende drukpunten op uw tenen. Een te smalle schoen kan ook kramp en vervelende pijn in de buitenkant van uw voet veroorzaken. Dit geldt voor harde schaatsschoenen en skeelerschoenen nog eens extra, die niet uitrekken op de plek waar ze te klein zijn. Zorg er dus voor dat u de goede maat bestelt als u online winkelt.

Twijfelt u alsnog over een maat, neem dan gerust contact met ons op!

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking