Als je online schoenen wilt bestellen is het soms moeilijk om in te schatten welke maat je nodig hebt. Het is vaak zo dat je bij het ene merk net een maatje kleiner hebt dan bij het andere merk. Wij hebben daarom een groot aantal maattabellen op de website staan, voor alle grote merken die wij verkopen. Om te checken welke maat je nodig hebt is het nodig om je voet op een goede manier te meten. Hoe je dat doet lees je hieronder!

Hoe maak ik een omtrek van mijn voet?

Voor het meten van je voet is het handig om een omtrek van je voet op een vel papier te maken.

 Het is ook belangrijk dat je hierbij recht staat, dus we gaan dit op dezelfde manier doen als het meten van je lichaamslengte. 

 -Leg een A-4tje tegen de muur 

 -Ga er op staan met je hiel tegen de muur 

 -Maak met een stift of een pen een omtrek van je voet 

 -Doe dit voor beide voeten 

Hoe meet ik de lengte en breedte van mijn voet? 

Nu je een omtrek van je voet hebt kunnen we de lengte en breedte van je voet gaan meten. Voor de lengte van je voet meet je het langste stuk in je voetomtrek van je hiel naar je grote teen. Voor de breedte van je voet meet je het breedste stuk van je voorvoet. Deze maten kun je dan vergelijken met onze maattabellen en zo zien welke maat je bij verschillende merken hebt. 

Waarom de goede maat schoenen zo belangrijk is. 

De juiste maat schoenen is erg belangrijk voor je sportcomfort, een verkeerde maat kan erg vervelend zijn. Te grote schoenen zorgen er voor dat je stabiliteit en grip verliest en veroorzaken sneller blaren, te kleine schoenen zorgen voor vervelende drukpunten op je tenen. Een te smalle schoen kan ook kramp en vervelende pijn in de buitenkant van je voet veroorzaken. Dit geldt voor harde schaatsschoenen en skeelerschoenen nog eens extra, die rekken niet uit op de plek waar ze te klein zijn. Zorg er dus voor dat je de goede maat bestelt als je online winkelt.

Twijfel je alsnog over een maat, neem dan gerust contact met ons op!

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.