Tips voor stuntstep onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn stuntstep?

Stuntstep onderhoud is belangrijk als je lang wilt genieten van je stuntstep. Met regelmatig onderhoud voorkom je grotere gebreken en kun je dus zonder zorgen blijven steppen. Er zitten veel verschillende delen aan een stuntstep die onderhoud nodig hebben. De een belangrijker dan de ander, toch is het verstandig om alles goed na te kijken. Hieronder vind je tips voor onderhoud van alle onderdelen. Zo hou je zowel je stuntstep als jezelf in topconditie!

Onderhoud van het stuur van je stuntstep

Het stuur van je stuntstep heeft verschillende onderdelen die belangrijk zijn voor een goed werkende step. Het stuur zelf is natuurlijk de grootste. Controleer bij een onderhoudsbeurt of het stuur niet verbogen is en of alle lasnaden geen scheurtjes laten zien. stuntstep stuurScheurtjes in je lasnaden kunnen er toe leiden dat je stuur afbreekt bij harde klappen na sprongen. Naast het stuur zijn ook de handvaten belangrijk. Zorg altijd dat de handvaten goed vast zitten en dat de uiteinden van de handvaten heel zijn. Zo voorkom je dat ze gaan schuiven en dat je handen van het stuur glippen als je stept. Vervang ze dus ook als ze kapot zijn! Controleer ook regelmatig de stuurklem als je die hebt, vervang eventuele boutjes als ze niet meer goed vast kunnen of dol draaien.

Onderhoud van het stuntstep deck 

Ook het deck van je stuntstep heeft verschillende onderdelen die je moet onderhouden. We beginnen bij het deck zelf, eigenlijk het frame van je step. Kijk goed of er geen grote slijtage te vinden is en of de lasnaden van je deck geen scheuren vertonen. De cups waar de deck lagers in zitten kun je schoonmaken met een droge doek. De lagers kun je weer invetten met dik kogellager vet. WD40 is niet geschikt, hoewel het natuurlijk een bekend en populair product is. Met WD40 kunnen je lagers op lange termijn vast lopen. Vergeet ook niet de griptape op je deck regelmatig te vervangen. Zodra je griptape niet meer voelt als schuurpapier is het tijd om het te vervangen! 

Stuntstep wielOnderhoud van stuntstep wielen

Voor onderhoud van je wielen is het belangrijk dat ze strak in het deck of de voorvork bewegen. Zit er speling in controleer dan of de asjes nog goed vast zitten of versleten zijn. Controleer ook goed of er geen scheuren in de velg van het wiel zitten en dat het rubber nog goed vast zit. Als er scheurtjes in je velg zitten of als het rubber van het wiel los komt van de velg raden wij aan om nieuwe wieltjes te kopen. De lagers van je wiel vangen de grootste klappen op, hoor je een rinkelend geluid in je lagers of zit er speling op je lagers? Dan zijn ze toe aan vervanging!

Onderhoud van je stuntstep in conclusie

Kijk de onderdelen van je stuntstep elke 3-4 maanden na op slijtage en schade. Kom je iets tegen wat niet helemaal lekker loopt of zie je scheurtjes, wacht dan niet om er iets aan te doen! Als er iets kapot gaat tijdens het steppen kan dat ook schade veroorzaken aan de andere onderdelen van je step. Daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn voor jezelf als je stuntstep er ineens mee ophoudt! Wil je zelf een stuntstep kijk dan eens in onze webshop. Voor meer vragen over stuntsteps kun je altijd contact met ons opnemen!

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.