Video - Mountainbiken via Oomssport op de Uithof route

Mountainbiken op de Uithof

Naast de uithof is in 2015 een nieuw mountainbike parcours aangelegd. De route gaat dwars door het recreatief natuurgebied van de Uithof, naast deze mooie route kun je dus tegelijkertijd ook nog genieten van een stukje Nederlandse natuur. De mountainbike route is ongeveer 4 kilometer lang en is aangegeven met houten paaltjes met daarop in het rood het internationale MTB-teken. De route start aan het parkeerterrein van de Uithof (Jaap Edenweg 15). Ook is er voor deze route een GPS-trackbestand beschikbaar. De route bij de Uithof is een technische route met veel kort op elkaar gelegen bochtjes.

Mountainbike huren bij Oomssport

Wil je deze route zelf een keer proberen maar heb je geen mountainbike? Je kunt bij ons mountainbikes huren! Sinds kort verhuren wij Merida mountainbikes met 27.5 inch en 29 inch wielen. De ATB fietsen hebben 27 versnellingen en zijn voorzien van voorvork vering. Daarnaast hebben we uiteraard ook verschillende maten frames beschikbaar. Het is handig om even vooruit te bellen voor beschikbaarheid van bepaalde maten! Bekijk hieronder welke maat mountainbike je nodig hebt:

Mountainbike helm huren

Mocht je tijdens het mountainbiken een helm op willen dan kun je ook die bij ons huren. Ook voor andere fietskleding en accessoires kun je bij ons terecht. Voor zowel professionele als beginnende mountainbikers hebben wij wat in ons assortiment. Fietskleding, fietsbroekjes met zeem, fietshandschoentjes, fietsschoenen en een groot assortiment aan thermo- en zweetshirts. Wil je meer bescherming dan een helm tijdens het mountainbiken dan raden wij aan om eens naar ons G-form assortiment te kijken. Zij hebben flexibele beschermers die je niet in de weg zullen zitten tijdens het fietsen!

Een paar richtlijnen voor op het mountainbike parcours

Omdat het op de route van de uithof nog wel eens druk kan zijn met recreanten en mensen die paardrijden vanuit de maneges rond de uithof hebben wie hieronder nog een paar richtlijnen die het mountainbiken rond de uithof veiliger maken!

Heb je onderweg een lekke band opgelopen dan hebben wij een vervangend binnenbandje voor je voor zowel 27 als 29 inch wielen! Kijk hieronder ook ons filmpje over het mountainbiken en het parcours bij de uithof!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking