Snijvaste schaatskleding

Snijvaste kleding is onmisbaar voor je veiligheid tijdens het schaatsen. Voor veel disciplines van schaatsen, waarbij je met meerdere mensen tegelijk op het ijs staat, is het zelfs verplicht! Maar ook voor recreanten is het aan te raden om snijvaste artikelen te overwegen. Het dragen van snijvaste kleding kun je vergelijken met het om doen van je autogordel, een ongeluk veroorzaak je namelijk niet altijd zelf.

Snijvaste scheen- en enkelbescherming

snijvaste sokIn ons assortiment bieden wij een ruime selectie aan snijvaste artikelen aan. Met merken zoals Hunter, Viking, Nice, Zandstra en Icetec is er voor iedereen passende bescherming te vinden. Voor de meeste schaatssporten is het aan te raden om in ieder geval te kiezen voor snijvaste bescherming voor je achillespees, enkel en schenen. Het komt regelmatig voor dat iemand bij een misstap per ongeluk de eigen enkel raakt. Ook als er andere mensen onderuitgaan op de baan raken die vaak het eerst je benen.

Er zijn veel verschillende soorten enkel- en scheenbescherming te krijgen het is dus handig om even in de winkel te kijken wat je zelf het prettigst vindt. Heb je bijvoorbeeld de bescherming het liefst bij je schaats in of er overheen. Wil je een echte sok of een band die alleen om je enkels en achillespees zit. Het is natuurlijk ook belangrijk dat het voor jou comfortabel is om snijvaste bescherming te dragen!

Snijvaste handschoenensnijvaste oomssport handschoenen

Naast snijvaste bescherming voor je enkels en benen is er ook veel keuze in snijvaste handschoenen. Deze zorgen ervoor dat je handen bij een eventuele val beschermd zijn tegen de ijzers van andere schaatsers. Daarnaast zijn ze minder gevoelig voor slijtage als je op het ijs even snel de ijzers schoon maakt. 
Voor snijvast handschoenen geldt heltzelfde als voor de snijvaste scheen- en enkelbeschermers, er bestaan veel verschillende variaties. Ze zijn te krijgen met thermo of zonder en in dikke en dunne variaties. Kijk dus ook bij de snijvaste handschoenen even wat voor jou het prettigst is!


Neem eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment snijvaste kleding en neem bij vragen gerust contact met ons op. Ons team staat je graag te woord!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking