Video - Interview over fietskleding met Craft Nederland met Huub Stamsnieder

Bij Oomssport werken we al vele jaren prettig samen met Craft sportswear. Bij Oomssport hebben we dan ook vrijwel de gehele collectie van Craft sportswear uit voorraad leverbaar. We willen je graag meer vertellen over de mensen achter het merk Craft. Vandaar dat we vandaag te gast zijn bij Huub Stamsnieder in de dealer showroom van Craft Nederland.

Craft maakt in hun formule gebruik van hun 3-lagen standaard. Dit zorgt voor optimale bescherming en behoud van je lichaamstemperatuur wanneer je aan verschillende weersomstandigheden wordt blootgesteld. Van regen tot brandende zon, Craft heeft kleding voor jouw specifieke wens.

 Laag 1 temperatuur huishouding, volgens de Craft standaard

De eerste en vaak belangrijkste laag is de onderkleding. Deze eerste laag noemen ze bij Craft de Base-Layer. Volgens Craft heeft iedereen deze Base-layer nodig . De baselayer zorgt ervoor dat het de optimale temperatuur huishouding genereerd. Dat de temperatuur van je lichaam 37 graden blijft. Dit bevorderd je prestatie. Vandaar dat deze laag als essentieel wordt gezien bij Craft.

 Voor in de zomer heeft craft de cool intensity kledinglijn ontwikkeld die er voor zorgt dat je in de zomer zo koel mogelijk blijft. Hierbij nog wat meer informatie over de cool intensity lijn: Cool Intensity is gemaakt van dun, lichtgewicht (80 g / m2) en zeer functioneel polyester met CoolMax Air, een hoogwaardige vezel met schroefvormige microkanaaldoorsneden die uitstekend vochtbeheer en ademend vermogen biedt voor superieure prestaties tijdens intensieve trainingen in warme omstandigheden.

Laag 2 en 3 isolatie, volgens de Craft standaard 

Na de baselayer volgen laag twee en drie. Laag twee zorgt voor isolatie, dit is voornamelijk belangrijk voor wat koudere omstandigheden. Denk daarbij aan schaatsen, fietsen in de winter, wintersport of zelfs als je buiten aan het werk bent kunnen deze kledingstukken je warm houden.

 De derde en laatste laag is de buiten laag, deze laag beschermt tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen wind en bijvoorbeeld sneeuw of hagel. Hierbij kun je denk aan windstoppers of regenjacks of zelfs een combinatie van beiden.

Craft fietskleding en zemen

Craft heeft ook een fietskleding lijn waarbij er veel aandacht gaat naar de ontwikkeling van de zeem in de fietsbroek. Zonder goede zeem is het namelijk lastig om van het fietsen te genieten omdat je niet meer comfortabel kan zitten. Craft noemt het ook haar missie om te zorgen voor prestaties en plezier tijdens het sporten. Craft heeft de verschillende soorten fietsbroek zemen die zij aanbieden simpel in kaart gebracht met een c1 zeem, c2 zeem en een c3 zeem.

De C1 zeem is de meest ademende en hoogwaardige zeem die Craft vervaardigd. Opgebouwd uit 3 density’s in de kleur groen. Iemand die 80 kg. weegt heeft een andere druk op de zeem dan iemand die 100 kg. weegt. Daarom heeft de C1 zeem drie verschillende gradaties om voor elke lichaamsbouw een geschikte zeem te kunnen leveren.

De c2 zeem is de midden categorie in de kleur rood. Deze zeem is ademend en heeft een sterke foam. Waardoor hij kwalitatief ook zeer sterk is.

De c3 zeem in de kleur blauw, is voor de instappers, de mensen die net beginnen te fietsen. Een perfecte zeem voor mensen die nog niet heel vaak op de fiets zitten maar toch het beste uit hun zeem willen halen.

In ons interview met Huub van Craft, dat je kunt bekijken via onderstaande vlog, vertelt Huub vol trots dat er ook bekende namen op de Craft zeem fietsen. De bekende wielrenners zijn onder andere Mathieu van der Poel, Gebroeders Andy en Frank Schleck, Fabian Cancellara en Peter Sagan! Craft is trots dat er zoveel wielrenners met Craft fietskleding rijden en dat de rijders tevreden zijn over de samenwerking met Craft. Door een goede samenwerking kan je ver komen en zo hebben deze renners ook geholpen bij de ontwikkeling van de zemen van Craft.

De visie en kernwaarden van Craft

Craft houdt in haar visie vast aan 4 belangrijke kernwaarden in de ontwikkeling van het merk en de kleding die zij fabriceren. Allereerst innovatie, Craft werkt nauw samen met de sporters die Craft dragen om hun kleding zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van verschillende sporters in verschillende disciplines. Daarnaast wil Craft inspireren, zij zien graag dat sporters trots zijn om Craft te dragen en dat het merk graag gedragen wordt. Daarnaast is het belangrijk voor Craft om de connectie met hun Scandinavische roots te behouden en om mensen daar een goed gevoel bij te geven. Tot slot vinden ze het bij Craft belangrijk om vast behoudend te zijn zodat mensen weten waar ze aan beginnen en wat ze kunnen verwachten als ze voor Craft kiezen.

 Bekijk hieronder ons interview met Huub van Craft Nederland!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking