Video -  Musthaves voor het schaatsen op natuurijs en de Weissensee

Deze blog geeft u de beste tips voor het schaatsen op natuurijs en de Weissensee.

Essentiële schaatsaccessoires voor natuurijs

Voor u hebben we een lijst samengesteld met de musthaves van schaatsaccessoires voor natuurijs. Het is belangrijk goed voorbereid te zijn als het gaat om schaatsen op natuurijs. De omstandigheden kunnen zeer verschillend zijn, ook al is het altijd koud.

Veiligheid op het ijs

Ga NOOIT alleen het ijs op. Bij een ongeval, zoals een wak of een valpartij, is hulp halen lastig. Neem altijd ijsprikkers en een fluitje mee. Als u in een wak valt, kunt u zich met de ijsprikkers eruit trekken. Met het fluitje kunt u alarmeren dat u zich in een noodsituatie bevindt. Het is cruciaal om zo snel mogelijk het koude water uit te komen, om onderkoeling te voorkomen.

Kledingadvies

Draag geen dikke sokken in de schaatsen en isoleer de voeten en schoenen van buitenaf. Als u met leren schaatsschoenen schaatst, gebruik dan dikke neopreen overschoenen of hoezen.

Tip: Bij extreme kou, doe over uw schoen en onder uw schaatshoes bubbeltjesplastic met ducttape. Overweeg ook een warmtezakje op de punt van de schoen voor extra warmte.

Bescherming tegen de kou

Voor uw nek, kin, oren en hoofd is de Buff een echte musthave. Hij is multifunctioneel, zacht en makkelijk in gebruik. Bij extreme kou raden wij aan om een bivakmuts te dragen. Smeer uw gezicht, oren, tenen, maar ook geslachtsdeel in met watervrije vaseline. Gebruik lippenbalsem combistick met zonprotectie voor uw lippen.

Veiligheidsuitrusting

Bij het schaatsen van marathonwedstrijden of toertochten is een helm verplicht. Bescherm uzelf goed en koop een goedgekeurde schaatshelm. Onder de helm kan een haarband of muts gedragen worden, ideaal voor dames met lang haar.

Naast hoofdbescherming is het beschermen van knieën en heupen ook belangrijk. Speciale broekjes met bescherming voor heupen en billen zijn beschikbaar, evenals kniebeschermers.

Brillen en handschoenen

Het dragen van een goede sportbril of skibril is essentieel op natuurijs. Zorg ook voor handschoenen van verschillende diktes, waaronder wanten voor extreme kou. Onderhandschoenen kunnen extra warmte en droogte bieden.

Laatste tips

Neem een klein braamsteentje mee om een braam op het ijzer mee weg te halen.

We hopen dat u met deze informatie goed voorbereid bent op het schaatsen op natuurijs. Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. We wensen u veel plezier in Zweden, Oostenrijk (de Weissensee), Nederland of ergens anders op natuurijs.

Meer informatie en tips

Voor meer informatie over natuurijsschaatsen, bekijk onze video.

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking