9 Tips voor schaatsonderhoud

Een ABC'tje voor schaatsonderhoud

Het is voor de levensduur en het gebruik van schaatsen belangrijk dat ze goed onderhouden worden. We hebben daarom 9 "O-O-M-S-S-P-O-R-T-tips" voor u op een rijtje gezet.

Onderhoud

Controleer schroefjes, veren, veters regelmatig of ze nog goed zijn. Een montageset en reserve onderdelen meenemen is aan te raden.

Opbergen

Na het schaatsen de ijzers afdrogen. Doe dit thuis nogmaals, om roestvorming te voorkomen. De schaatsen droog wegleggen.

Meenemen

Gebruik uw schaatsbeschermers alleen om op te lopen. Vervoer uw schaatsen bij voorkeur in stoffen schaatssloffen. Oftewel zachte stoffen schaatsbeschermers.

Slijpen

Scherpe schaatsen zijn het fijnst, controleer de scherpte van de ijzers regelmatig.

Schoenen

Schaatsschoenen zitten strak, ervaart u een drukpunt of staat u niet fijn op uw schaats kom even langs voor een passend advies.

Precies

Schaatsen zijn voor veel schaatsers heilig, afstellingen komen heel nauw en maken een groot verschil. Wij kunnen hierbij helpen.

Onderbinden

Veters worden bij voorkeur kruiselings, van buiten naar binnen geregen.

Ronding

Laat minimaal 1x per seizoen uw ronding van uw langebaan schaatsen controleren.

Tot slot

Hou de schaatsen goed droog, laat ze niet in beschermers of in uw tas zitten, controleer regelmatig en vervang waar nodig. Wij wensen u veel schaatsplezier.

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking