Hoe kan ik mijn noren het beste onderhouden?

Onderhoudstips voor uw noren van Oomssport

Als enthousiaste schaatser weet u hoe belangrijk het is om uw noren goed te onderhouden. Goed onderhoud zorgt niet alleen voor betere prestaties op het ijs, maar verlengt ook de levensduur van uw schaatsen. In deze blog delen we essentiële onderhoudstips die elke schaatser moet kennen. Of u nu een beginner bent of een ervaren schaatser, deze tips helpen u om uw noren in topconditie te houden. Laten we beginnen!

1. Roest verwijderen

Controleer uw ijzers regelmatig op roest. Gebruik speciale blokjes, verkrijgbaar bij Oomssport, om kleine roestplekjes zelf weg te werken.

2. Schoenen controleren

Inspecteer uw schaatsschoenen zorgvuldig. Kijk uit naar losse stiksels, kapotte ritsen of beschadigde veteroogjes voor comfort en veiligheid op het ijs.

3. Ronding controleren

Het is essentieel om regelmatig de ronding van uw schaatsen te controleren. De standaard is een 21 meter ronding die helpt bij het sturen door het ijs. Gebruik een ronding liniaal, beschikbaar bij Oomssport, om dit te controleren.

4. Klapset controleren

Inspecteer de klapset van uw schaatsen op breuken en slijtage. Gebruik een inbussleutel voor controle en vervanging van onderdelen indien nodig.

5. Scharnierpunt smeren

Zorg dat het scharnierpunt van de klapset goed ingevet blijft om soepelheid te garanderen.

6. Slijpsteen vlakken

Vlak uw slijpsteen regelmatig om groeven te verwijderen. Dit doet u door slijpkorrels op een glasplaat te strooien en uw steen hiermee te schuren.

7. Schaatsen scherp houden

Controleer de scherpte van uw schaatsen door met uw nagel langs het ijzer te halen. Als er nagelvijlsel achterblijft, zijn uw schaatsen scherp.

8. Inbusjes controleren

Controleer de inbusjes die de schoen met het ijzer verbinden en vervang ze indien nodig.

9. Schaatsen invetten

Gebruik speciaal zuurvrij vet voor de schaats en schoen. Zorg dat de stofbeschermers droog zijn voor het aanbrengen.

10. Beschermhoezen gebruiken

Gebruik altijd beschermhoezen voor uw schaatsen wanneer u ze niet gebruikt. Dit beschermt de ijzers tegen beschadigingen en voorkomt dat ze bot worden wanneer u ze vervoert of opbergt. Bij Oomssport vindt u een verscheidenheid aan beschermhoezen die passen bij uw schaatsen en stijl.

Onderhoud van uw noren schaatsen is essentieel voor een optimale prestatie en veiligheid. Bij Oomssport helpen we u graag met alle benodigdheden voor het onderhoud. Volg deze tips en u bent klaar voor een geweldig schaatsseizoen!

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag ofLeiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking