Oomssport, sponsor, sponsoring, marathon, team, fortune, coffee, team fortune coffee, schaatsen, marathonteam, marathonschaatsen, langebaan

Het einde van het schaatsseizoen is al even geweest, de schaatsen zitten alweer in het vet. We vergeten onze schaatsen even tot het weer winter is. Toch is het handig om ook in de zomer aan je onderhoud te denken. Dan kun je voorkomen dat je veren slap worden en je ijzers roesten of bot zijn. Zo kost het opstarten van je seizoen minder moeite komende winter.

Bij Oomssport bieden we daarom elke zomer de zomerbeurt aan voor je schaatsen. Met onze zomerbeurt weet je zeker dat je schaatsen goed de zomer door komen. Zo zorg je voor een seizoenstart zonder botte schaatsen of slappe veren.

De Oomssport zomerbeurt

De zomerbeurt bieden we aan in drie pakketten. Niet iedereen heeft dezelfde schaatsen en dus zal niet iedereen hetzelfde pakket nodig hebben. Frequente schaatsers met klapschaatsen kunnen het beste voor pakket 1 gaan. Ga je zo nu en dan voor je plezier schaatsen in de winter, dan raden we pakket 2 aan. Wil je alleen even ronden en slijpen dan is er voor jou nog pakket 3.

Pakket 1

-        Nieuwe veren

-        Nieuwe bolkopjes

-        Nieuwe montageboutjes

-        Klapsysteem doorsmeren

-        Ronding + polijsten

-        Nieuwe veters

-        Montage

 

29,99

Pakket 2

-        Nieuwe montageboutjes

-        Ronden + slijpen*

-        Nieuwe veters

-        Montage

 

*Bij polijsten wordt € 3 extra in rekening gebracht

 

 

19,99

Pakket 3

Ronden + slijpen

 

 

 

 

 

 

 

 

  9,99

 

Hoe bewaar je je schaatsen in de zomer

Er zijn veel theorieën over het bewaren van je schaatsen in de zomer. Wel invetten of niet invetten? Wel in een doek of zonder doek? Wij raden aan om je schaatsen in ieder geval op een droge plek te bewaren met weinig temperatuurwisseling. Zo blijven je ijzers roestvrij en vervormen ze niet door temperatuurwisselingen. Mocht je niet zeker zijn dat je bewaarplek ook echt droog is, vet dan je ijzers even in om roest te voorkomen! Leg je ijzers ook altijd op een oude krant, zo neemt de krant al het eventuele vocht op en blijven je ijzers droog.

Moet ik mijn schaatsen invetten?

Of je je schaatsen moet invetten hangt af van de plaats waar je ze bewaart. Invetten van je schaatsen kan nooit kwaad, laten we dat voorop stellen. Maar met een goede droge bewaarplek en een paar kranten voor je schaatsen blijven je ijzers ook gewoon in goede conditie. Maar voor het invetten van je schaatsen dus je eigen inschatting. Het blijft vooral persoonlijke voorkeur. Twijfel je of je bewaarplek droog is? Vet dan voor de zekerheid je ijzers even in. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen!

Breng je schaatsen langs voor onderhoud of zomerbeurt!

Kom gerust langs bij ons in de winkel voor onderhoud of een zomerbeurt, we helpen je graag verder. Weet je niet zeker welk pakket je nodig hebt? We kijken er graag even naar. Je kunt ons ook altijd even bellen voordat je langskomt!

 

Lees en kijk meer in onze blog over schaatsen opbergen!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking