Video - Blaren van of tijdens het schaatsen, hoe ontstaan ze en hoe voorkom je ze?

Blaren tijdens het schaatsen

In deze blog richten we ons op blaren, een veelvoorkomend probleem bij schaatsers. Blaren kunnen ontstaan door onjuiste schaatstechnieken of niet goed passende schaatsschoenen. Het is daarom essentieel om de kans op blaren bij uzelf te minimaliseren.

Hoe ontstaan blaren tijdens het schaatsen? En hoe voorkomt u ze

Een cruciale factor om blaren te voorkomen, is het dragen van goed passende schaatsschoenen. In tegenstelling tot loopschoenen, waarbij ruimte bij de tenen nodig is, moeten schaatsschoenen compact om uw voet sluiten. De ideale schaatsschoen past precies; uw hiel zit goed achterin, en uw tenen mogen de voorkant net raken of er heel licht tegenaan komen.

Het is af te raden om schaatsen te passen met dikke sokken of een maat die te groot is. Wij adviseren u om schaatsen te passen met zo dun mogelijke sokken. Als een schaatsschoen te lang is, is deze vaak ook te breed. Niet passende schaatsen veroorzaken wrijving tussen schoen en voet, wat leidt tot blaren. Ook botte schaatsen kunnen blaren veroorzaken door verminderde grip en de noodzaak van extra inspanning bij het maken van de juiste bewegingen.

Zelfs met een goede techniek kunnen blaren ontstaan. Zelfs topschaatsers hebben soms technische aanpassingen nodig. Overmatig afzetten met de schaatspunt kan wrijving op uw hielen veroorzaken, wat blaren tot gevolg heeft. Vroeger werden speelkaarten gebruikt om deze wrijving te verminderen. Tegenwoordig zijn er Easy fit sokjes of sporttape die uw huid beschermen tegen lichte wrijving.

Blaren en pijn met kunstschaatsen

Bij pijnlijke enkels door kunstschaatsen raden we het gebruik van gel pads van Blue Sports of Bunga aan. Deze verminderen de wrijving of druk op uw voet. Mocht u toch blaren oplopen, dan zijn er blarenpleisters zoals die van Compeed beschikbaar om de irritatie te verlichten.

Ontdek meer in onze vlog over het voorkomen en behandelen van blaren tijdens het schaatsen.

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag ofLeiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking