Video - Blaren van of tijdens het schaatsen, hoe ontstaan ze en hoe voorkom je ze?

Blaren tijdens het schaatsen

In deze blog hebben we aandacht voor blaren, het komt wel eens voor dat mensen door het schaatsen blaren krijgen omdat er iets niet helemaal goed gaat tijdens het schaatsen of met de schoen. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat je de kans op blaren zo veel mogelijk vermindert.

Hoe ontstaan blaren tijdens het schaatsen? En hoe voorkom je ze

Belangrijk om te voorkomen dat je blaren krijgt is goed passende schaatsschoenen. Bij loopschoenen heb je ruimte bij de tenen nodig om je stap te kunnen afwikkelen. Een schaatsschoen moet compact om je voet vallen, omdat de schaatsschoen niet meebuigt zoals bijvoorbeeld een loopschoen. Dit is ook de reden dat je eigenlijk wilt dat de schaatsschoen precies past, als de hiel goed achterin zit dan mogen je tenen net niet of heel licht de voorkant raken.

Schaatsen pas en koop je dus niet met een paar dikke sokken of 2 maten te groot. Wij raden aan om schaatsen te passen met zo dun mogelijke sokken. Is de lengte van de schoen te lang dan is meestal ook de breedte te breed. Door niet passende schaatsen ontstaat er wrijving tussen schoen en voet en daardoor krijg je blaren. Ook als je je schaatsen niet scherp zijn kun je makkelijker blaren krijgen, doordat je moeite krijgt met de juiste bewegingen te maken door verminderde grip.

Ook als je techniek niet goed is kan je blaren krijgen, zelfs top schaatsers hebben technische bijschaving nodig. Als je teveel met de schaatspunt afzet krijg je wrijving op je hielen dan kan je blaren krijgen. Vroeger gebruikten ze speelkaarten om deze wrijving soepel te maken zodat je geen blaren kreeg. Tegenwoordig kan je Easy fit sokjes of sport tape gebruiken, dit zorgt er voor dat je huid niet beschadigd als er wel een beetje wrijving ontstaat.

Blaren en pijn met kunstschaatsen

Voor pijnlijke enkel knobbels met kunstschaatsen gebruiken we gel pads van Blue sports of Bunga. Deze zorgen er voor dat de wrijving of druk tegen je voet weggenomen wordt. Heb je toch blaren opgelopen dan zijn er blarenpleisters zoals die van Compeed, om de irritatie van blaren te verlichten.

Bekijk hieronder ook de vlog over het voorkomen en ontstaan van blaren tijdens het schaatsen.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.