Video - Schaatskleding voor natuurijs

Graag vertel ik u in deze blog meer over de geschikte kleding voor het schaatsen op natuurijs. Bekijk dit filmpje voordat u gaat schaatsen op de Weissensee, in Zweden, Finland, of als u gelooft dat er deze winter natuurijs en een Elfstedentocht aankomen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Uw kleding in lagen beschermt u

Het weer is altijd onvoorspelbaar in de winter; daarom is het belangrijk om u goed voor te bereiden als u een paar uur onderweg bent. Bij Oomssport adviseren we te werken met verschillende lagen schaatskleding. Dit zorgt ervoor dat u eenvoudig een laag kunt verwijderen of toevoegen. Zo kunt u uzelf zo warm kleden als nodig is.

Laag 1: de onderkleding

Tijdens het sporten ontstaat er transpiratievocht op het lichaam, wat warmte onttrekt en u koud kan maken. Begin daarom met goed, dik thermo-ondergoed dat u warm en droog houdt. Thermo-ondergoed met een windstopper is erg comfortabel en houdt u lekker warm. De wind dringt niet door deze windstopper heen, waardoor uw borst, schouders, geslachtsdeel en benen warm blijven.

Laag 2: salopet en schaatspak

Na de onderlaag komt de eerste bovenlaag, die kan bestaan uit bijvoorbeeld een pully en een thermosalopette. We bieden thermosalopetten aan met en zonder windstopper materiaal, evenals complete schaatspakken gemaakt van thermostof, voor wie in één keer klaar wil zijn of extra aerodynamica zoekt.

Laag 3: Jasjes

Voor de bovenste laag kunt u kiezen voor een jasje of jack, die variëren in soort en dikte. Neem een dunner jack bij -5°C en een dikker jack bij -15°C. Ons assortiment omvat een breed scala aan jasjes in alle soorten en maten, gemaakt van technische stoffen met een uitstekende pasvorm en eventueel zakjes achterop. Ook bieden we schaatsjacks en winterfietsjacks van ons eigen Oomssport-merk aan, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast vindt u winddichte bodywarmers in ons assortiment.

Ze zijn dun, makkelijk mee te nemen en te dragen, maar bieden toch een lekker warm laagje. Ook geschikt voor fietsen of andere buitensporten.

Tip 1: Bescherm uw hoofd

Een derde van uw lichaamswarmte verliest u via het hoofd. Denk daarom goed na over hoofdbedekking bij wintersport en schaatsen op natuurijs. Het is belangrijk om een goede muts of hoofdbedekking te dragen.

  • Bivakmuts: Zorg voor goede bescherming van uw oorlelletjes en neus met een bivakmuts. Deze kunt u over de neus trekken voor extra bescherming tegen extreme kou.
  • Buff: Een must-have voor bescherming van de hals en nek.
  • Helmmuts: Een muts voor onder de helm, gemaakt van een dunne technische thermostof.

Tip 2: Bescherm uw gezicht

Gebruik watervrije vaseline om uw gezicht mee in te smeren tegen de kou.

Oomssport kleding van eigen merk

We bieden ook schaatsjacks, winterfietsjacks, salopettes, schaatspakken, mutsen, handschoenen en sokken van ons eigen Oomssport-merk aan. Zo bent u altijd verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk de Oomssport vlog over kleding voor het schaatsen op natuurijs:

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking