Video - Hoe vervang ik de veer van mijn Viking Icon, Pure, Sapphire of Eclipse klap onderstel?

Het verwisselen van een Viking Sapphire klapschaatsveer

Het verwisselen van veren voor Viking klapschaatsen is nooit makkelijker geweest dan met het nieuwe klapsysteem van Viking. U hoeft hiervoor niet meer het ijzer van uw brug te halen of van alles los te schroeven. U kunt met een verentrekker zo de veer eraf halen en er weer opzetten! Terwijl u bij het oude systeem veel omslachtiger te werk moest gaan. De nieuwe veren zijn te gebruiken voor de modellen Sapphire, Icon, Eclipse en Nanoflex.

Nieuwe veren in verschillende sterkten

De nieuwe veren van Viking zijn verkrijgbaar in verschillende sterkten. Dit zorgt ervoor dat het of lichter wordt om af te zetten of zwaarder. Het voordeel van een zwaardere veer is dat het ijzer sneller terugklapt en ook minder de neiging heeft om in het potje terug te stuiteren waardoor hij eigenlijk meerdere keren klapt.

De drie verschillende sterkten in veren

De veer met de lichtste veerspanning is veer nummer 1, deze veer is rood van kleur en is bedoeld voor de lichtere rijders en jeugd. Omdat deze veer minder stijf is, zal uw schaats makkelijker openklappen en uw afzet dus minder kracht kosten.

De veer met de middelste veerspanning is veer nummer 2, deze veer is blanco van kleur en is uitermate geschikt voor allround en marathon schaatsers. Omdat het ijzer met deze veer iets sneller dichtklapt dan bij de lichte veer, kunt u makkelijker een snelle afzet uitvoeren.

De veer met de hoogste veerspanning is veer nummer 3, deze veer is blauw van kleur en is geschikt voor sprinters en schaatsers met een krachtige afzet. Omdat het ijzer snel terugklapt en door de hoge veerspanning makkelijker terug in het potje komt, kunt u snel en krachtig afzetten. Ideaal voor sprinters en hoge snelheden.

Zoek zelf de veer die het beste bij u past

Welke veer het beste bij u past blijft persoonlijke voorkeur. Hierboven staan globaal de richtlijnen uitgelegd, maar dit kan natuurlijk per persoon verschillen. Een te sterke veer kan u bijvoorbeeld veel kracht kosten als u een schaatser bent met een lichte techniek. Een te slappe veer kan er dan weer voor zorgen dat de schaats onder u gaat klapperen.

Bekijk hieronder ook onze instructie over het vervangen van de nieuwe veren van Viking!

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking