Video - Skate en skeeler onderhoud

Veel vragen krijgen wij in de winkel hoe je de skates en skeelers het beste kan onderhouden. Daarom gaan we het met jullie hebben over het skeeler onderhoud. Een goed onderhouden skeeler gaat langer mee, blijft beter rollen en is veiliger in gebruik.

Wat heb je nodig voor het skeeler of skate onderhoud?

  • Inbussleutel met lager uitnemer
  • Lager olie
  • Lager cleaner
  • Keukenrol of handdoek

Verder kun je eventueel nog nieuwe boutjes, wielen of andere onderdelen van de skeeler aanschaffen en deze vervangen indien nodig. Hierboven staan de belangrijkste onderdelen genoemd.

Slijtage van je skeeler wielen tegengaan

Om te beginnen met de wielen. Skeelerwielen slijten niet gelijkmatig omdat je vaak meer op de binnenkant staat dan op de buitenkant. Daarnaast komt er tijdens het skeeleren meer druk op het voorste wiel te staan, deze zal daarom sneller slijten. Het is daarom belangrijk de wielen regelmatig te draaien en van positie te wisselen, zo blijven ze beter rond. Dit betekent dat je het voorste wiel naar achter roteert en de rest 1 plaats naar voren, daarnaast draai je die wielen 180 graden zodat de buitenkant de binnenkant wordt. Als je dit regelmatig doet zullen de wielen gelijkmatig slijten.

Controleer de boutjes van je skeelers

Wanneer je je wielen uit het frame hebt, controleer dan of alle montage boutjes voor schoen en frame nog goed vast zitten. Door de trillingen van de weg kunnen deze namelijk ongemerkt los raken.Maak ook het frame weer stofvrij, dit stof kan anders terecht komen in de lagers.

Maak de lagers van je skeelerwielen schoon

Het is ook belangrijk de lagers schoon te maken.

Hoe lager schoonmaken van je skates of skeelers?

  1. Haal de lagers uit het wiel en spoel ze met de lager cleaner.
  2. Maak de lagers vervolgens goed droog. Dit kan door te kloppen op keukenpapier of een theedoek. 
  3. Is al het vocht eruit, dan kan er een druppel olie op en rollen ze weer als nieuw.
  4. Maak alle onderdelen schoon en monteer alles terug, dus ook je tussenbusjes en spacers.

We hebben ook halfopen lagers, deze houden tijdens het skeeleren het stof buiten en tijdens het onderhoud makkelijk te reinigen en smeren door de open binnenkant van het lager.

Zijn je wielen afgesleten of je lagers niet meer te redden dan hebben wij een groot assortiment lagers en wielen in verschillende maten en hardheden. Er zijn zelfs speciale wielen voor in de regen.Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in één van onze winkels in Den haag of Leiden.

Kijk ook naar het begeleidende filmpje over het skeeler skeeler assortiment.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking