Het gebruik van een dakkoffer

Met een dakkoffer heeft u een extra kofferbak bij de hand. Dit is handig om al uw spullen veilig mee te nemen op vakantie. Een dakkoffer is geschikt voor vele soorten vakanties. Het meest bekend is het gebruik voor ski’s of snowboards in de winter, maar eigenlijk is een dakkoffer altijd een oplossing om extra bagage mee te nemen, ook in de zomer. Of het nu gaat om kampeerspullen, een extra kinderbedje of voor als u op trainingskamp gaat. Er zijn vele soorten en maten dakkoffers. Lees de onderstaande punten goed door en gebruik de dakkoffer zo efficiënt mogelijk.

Pluspunten

  • Neem makkelijk bagage mee die veel ruimte inneemt en niet makkelijk in een koffer past
  • Een dakkoffer is multifunctioneel voor alle type en soorten vakanties

Minpunten

  • Rijden met een dakkoffer kost meer brandstof, haal hem eraf als hij niet meer nodig is. Tevens adviseren wij niet harder dan 130 km/u te rijden.
  • Door de dakdragers en dakkoffers wordt de auto extra hoog. Dit heeft invloed op het rijden, maar vergt ook extra alertheid bij parkings, afdakjes, tunnels enzovoort.
  • Zelf een dakkoffer aanschaffen en thuis opbergen kost veel ruimte, heeft u deze ruimte niet maar wilt u wel gebruik maken van een dakkoffer, huur hem bij ons. We hebben verschillende modellen koffers in de verhuur.

Tips:

  1. Dakdragers, zorg ervoor dat u de juiste dakdragers heeft die zowel op de auto passen als de dakkoffer. Dit is vaak merk en type gerelateerd.
  2. Bevestig de koffer goed en doe hem altijd op slot.
  3. Formaat, zorg ervoor dat de dakkoffer goed op de auto geplaatst wordt. Niet te ver naar voren of naar achteren. Officiële regels: Voorkant maximaal tot voorbumper, achterkant maximaal 1 meter uitsteken.
  4. Een autodak heeft een maximum daklast (zie de beschrijving van uw auto). Check dit en pas daar de dakkoffer en bagage op aan.
    • Verdeel het gewicht in de koffer gelijkmatig.
    • Zorg ervoor dat de bagage stevig en vast ligt.
    • Kies ervoor om de lichte voorwerpen in de dakkoffer op te bergen en de zware in de kofferbak
  5. Onze dakkoffers zijn waterdicht, maar pak voor de zekerheid de spullen die droog moeten blijven goed in met plastic.
  6. Bereken hoeveel extra ruimte u nodig heeft. Zo plaatst u niet een te grote koffer op het dak wat weer extra brandstof kost.
  7. Veiligheid voorop! Onze dakkoffers voldoen aan alle veiligheidsnormen.
dakdragerklepdakkoffer open

Let op:

  • De auto met dakkoffer is 60 cm hoger dan zonder, let op bij tunnels, parkings, tolpoorten, benzinestations enz.
  • De aerodynamica van de auto verandert wanneer er een dakkoffer op is geplaatst. Hou hier rekening mee met rijden en slecht weer.
  • Controleer bij tussenstops even of alles nog goed en vast zit. dakkoffer

Verhuur

Onze dakkoffers zijn aerodynamisch. Veilig en gemakkelijk te bevestigen met de power click. Aan twee kanten te openen met één sleutel.
  • De dakdragers zijn universeel voor open dakrails
    • Gemakkelijk en veilig te bevestigen
    • Vanaf €3,50 per dag

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking