Blijf in beweging

Het is een onwerkelijk tijd. Maatregelen om het Coronavirus te bestrijden worden steeds strenger en thuis werken is orde van de dag. Wetenschappers, artsen en wij (sportliefhebbers) adviseren om te blijven bewegen.

Hou je weerstand goed

Voor je immuunsysteem is het belangrijk om actief te blijven. Stil zitten verslechterd de weerstand en dat willen nu juist helemaal niet. Matig intensief bewegen zorgt al voor toename aan natural killers in je lichaam. Plan dus je beweging in. ‘S morgens om de dag goed te beginnen, na de lunch om je eet dip tegen te gaan of lekker einde middag/ avond om daarmee voldaan de dag te sluiten.

Ook voor je mentale gesteldheid is beweging een pre

Het sociale contact is beperkt deze dagen en het negatieve nieuws rond Corona kan je een minder fijn gevoel geven. Bewegen geeft je kracht en vertrouwen. Het activeert niet alleen het lichaam, maar ook de hersenen. Dopamine wordt aangemaakt en dat geeft een goed gevoel. Tevens neemt na bewegen de concentratie toe, doorbreekt de sleur, werkt stress verlagend en maakt je hoofd leeg.

Er zijn nog zoveel goede opties om lekker buiten te bewegen

Wij mogen in Nederland nu nog naar buiten, dus maak een wandeling, ga fietsen, hardlopen of bijvoorbeeld skeeleren. Skeeleren voelt als een spel en kan van jong tot oud gedaan worden. Je legt een grotere afstand af dan met wandelen of hardlopen en je traint heel veel verschillende spiergroepen.

Alleen activiteiten met meerdere personen zijn niet mogelijk. De lente staat op het punt te beginnen, dus geniet van die eerste zonnestralen en krijg tegelijk je dagelijkse portie Vitamine D.

Ook voor binnen sporten geen smoesjes

Ook op het moment dat buitensporten niet meer kan zijn er ook leuke binnen workouts, denk bijvoorbeeld aan yoga of Hitt trainingen. Ook voor de schaatsers onder ons hebben we leuke binnen trainingsmogelijkheden. Zo is er voor langebaan schaatsers de schaatsplank/mat of een trainingselastiek. Uitdagend, goed voor je techniek, conditie en kracht.

Voor kunstschaatsers is er de spinner. Pak nu je kans en oefen die pirouette.

Speel je ijshockey dan hebben we een fantastische stickhandeling bal, waarmee je bijvoorbeeld in je tuin kan trainen.  

Tot slot, ga je naar buiten hou wel minimaal 1,5 meter afstand en ga niet in groepen. Denk om jezelf maar ook om elkaar

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking