De Viking vetstootpers

Wat is de Viking vetstootpers?

De Viking vetstootpers is een handige tool om je te helpen bij het onderhouden van je schaatsen. Klanten vragen vaak naar het gebruik van de vetstootpers en daarom leggen we jullie kort uit hoe je hem het beste kunt gebruiken

De vetstootpers is eenvoudig in gebruik. Allereerst vul je het reservoir van de vetstootpers met het synthetische vet van Viking. Je draait het dekseltje er terug op en dan is de pers klaar voor gebruik.

Waarvoor gebruik je de Viking vetstootpers eigenlijk?

De Viking vetstootpers is uitgevonden om ervoor tot zorgen dat je het vet op plekken kunt krijgen waar je normaal moeilijk bij komt. Je kunt het eigenlijk zien als een soort hogedrukspuit voor vet. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld makkelijk vet diep in je klapmechanisme krijgt zonder dat het veel moeite kost. Het vet in je klapmechanisme zorgt er voor dat er geen speling in komt te zitten waardoor je schaats niet meer recht dichtklapt. Daarnaast voorkomt het slijtage en corrosie waardoor je mechanisme altijd soepel blijft klappen!

Welk vet kan ik het beste gebruiken?

Wij raden je aan om het synthetische vet van Viking te gebruiken. Dit vet is speciaal ontwikkeld voor het klapmechanisme en is gemaakt om vloeibaar te blijven bij lage temperaturen. Hierdoor komt je mechanisme dus nooit vast te zitten.

Hoe gebruik ik de Viking vetstootpers?

De Viking vetstootpers is eenvoudig in gebruik. Allereerst vul je het reservoir van de vetstootpers met het synthetische vet van Viking. Je draait het dekseltje er terug op en dan is de pers klaar voor gebruik. Om het klapmechanisme van je klapschaats te smeren draai je eerst de boutjes er uit zodat je het vet in het mechanisme kan persen. Als de boutjes uit je klapmechanisme zijn zet je de kop van de pers op het gaatje waar de boutjes horen en druk je de pers in. Als het vet in het mechanisme zit kun je de boutjes weer terug draaien en het vet zal zich met gebruik van de schaats door het mechanisme verspreiden.

Kijk ook onze handige video om te kijken hoe je de Viking vetstootpers gebruikt!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking