Video - Optimaal je kunstschaatsen veteren

Juist gebruik van kunstschaatsen

Ontdek tips voor het aantrekken en onderhouden van uw kunstschaatsen bij Oomssport. Een correcte veterwijze zorgt voor comfort en optimale prestaties op het ijs.

Correcte veterwijze

Rijg uw veters van buiten naar binnen voor een gelijkmatige drukverdeling en om losrakende veters te voorkomen. Dit verbetert de stabiliteit en comfort tijdens het schaatsen.

Gebruik van schaats haakjes

Haal de veters van boven naar beneden over de haakjes voor een stevige pasvorm. Dit voorkomt dat de veters losraken tijdens het schaatsen.

Schaatsen onderhoud

Maak de veters los bij het uittrekken van de schaatsen om de pasvorm te behouden. Bewaar uw schaatsen niet op warme plaatsen om vervorming te voorkomen.

Om optimaal van uw trainingen en wedstrijden te kunnen genieten, is het belangrijk dat u niet alleen het juiste materiaal gebruikt, maar dit materiaal ook op de meest optimale manier benut. In deze blog bieden we u een korte uitleg over hoe u uw kunstschaatsen zo optimaal mogelijk aantrekt. Hoewel het lijkt alsof iedereen dit weet, is het soms nuttig om het geheugen op te frissen.

Het rijgen van kunstschaatsveters

Het is belangrijk dat u uw veters van buiten naar binnen inrijgt. Dit zorgt ervoor dat u de veters horizontaal strak kunt trekken en biedt drie voordelen ten opzichte van de tegenovergestelde manier:

  • De veter geeft geen directe spanning op de instap.
  • De veter houdt de voet stevig en evenredig op zijn plaats.
  • De veters slippen op deze manier zelf vast, waardoor ze minder snel losgaan.

De haakjes bovenaan uw kunstschaats

Het kan handig zijn om de veters bovenaan bij de haakjes van boven naar beneden over de haakjes te halen. Dit is niet voor iedereen prettig, aangezien het soms lastiger is om de schaatsen strak genoeg te krijgen. Het voordeel is echter dat de veters minder snel losgaan. Hieronder vindt u een afbeelding van de ideale spanning op de veters per deel van de schaats. Dit wordt ook uitgelegd in onze video blog.

Bij het uittrekken van de schaatsen is het aan te raden om de veters zo ver mogelijk los te maken. Hierdoor komt er minder kracht op de schoen tijdens het uittrekken en behoudt de schoen langer haar pasvorm. Verder is het ook aan te raden om de schoenen niet op een warme plek te bewaren, omdat ze dan hun vorm kunnen verliezen.

Bekijk onze video over het rijgen van veters

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag en Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking