Video - Optimaal je kunstschaatsen veteren

Om optimaal van je trainingen en wedstrijden te kunnen genieten is het belangrijk dat je daarvoor niet alleen het goede materiaal gebruikt, maar het materiaal ook op de meest optimale manier benut. Daarom zullen wij in deze blog een kleine uitleg aanbieden over hoe je je kunstschaatsen zo optimaal mogelijk aantrekt. Nu horen we jullie al denken “ja maar dat weet toch iedereen”, maar toch is het soms nuttig om even je geheugen op te frissen.

Het rijgen van kunstschaats veters

Allereerst is het belangrijk dat je je veters van buiten naar binnen inrijgt. Dit zorgt er voor dat je de veters horizontaal strak kunt trekken en heeft daarnaast nog drie voordelen ten opzichte van de tegenovergestelde manier:

-       De veter geeft geen direct spanning op de instap

-       De veter houdt de voet stevig en evenredig op zijn plaats

-       De veters slippen op deze manier zelf vast waardoor ze minder snel los slippen.

De haakjes bovenaan je kunstschaats

Daarnaast kan het handig zijn om de veters bovenaan bij de haakjes van boven naar beneden over de haakjes te halen.Dit vindt niet iedereen prettig aangezien het soms lastiger is om dan de schaatsen strak genoeg te krijgen.Het heeft wel het voordeel dat de veters minder snel los zullen gaan. Hieronder vind je een afbeelding van de spanning die op de veters staat, oftewel hoe strak de veters ideaal gezien zouden moeten zitten per deel van de schaats. Dit leggen wij je ook nog een keer uit in onze video blog.

Bij het uittrekken van de schaats is het aan te raden om de veters zo ver mogelijk los te maken, hierdoor komt er minder kracht op de schoen tijdens het uittrekken en behoudt de schoen langer haar pasvorm. Verder is het ook aan te raden om de schoenen niet op een warme plek te bewaren, ze zouden dan hun vorm kunnen verliezen.

Wilt u meer informatie, kom langs in onze winkels in Den Haag en Leiden of kijk op oomssport.nl wil je ons blijven volgen abonneer je dan op ons Youtube kanaal: Oomssport

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.