Video - Hoe berg ik mijn schaatsen op?

Hoe berg ik mijn schaatsen op?

Het komt regelmatig voor dat je na de zomer je schaatsen weer eens van zolder pakt en dat er dan roest op zit of aanslag in het ijzer. Dit is zonde omdat het ijzer hiermee minder makkelijk scherp wordt en de kwaliteit van het ijzer er op achteruit gaat. Wij willen je een paar simpele trucs meegeven waarmee je aanslag en roest op je ijzers kunt voorkomen!

Allereerst is het van belang dat je na het schaatsen de ijzers goed afdroogt met een droge doek, laat ook je beschermers er niet omheen zitten. Om van de baan naar je zitplek te lopen gebruik je rubberen schaats beschermers. Voor het vervoeren van je schaatsen kun je het beste stoffen beschermers gebruiken om je ijzers en de andere spullen in je tas te beschermen. Droog voordat je je schaatsen gaat vervoeren je schaatsen goed af, dit voorkomt dat je hoezen vochtig worden en daarmee je ijzers in de hoezen.

Leg ze op een droge plek

Haal thuis je schaatsen uit de stoffen hoezen en leg ze op een droge plek in huis, dit zorgt er voor dat er geen vocht bij je ijzers kan. Je kunt ze op een paar kranten of een doek neerleggen. Mocht je er niet zeker van zijn of je schaatsen op die plek vochtig worden dan kun je altijd nog een laagje vet over je ijzers smeren. Dit zorgt er voor dat de ijzers niet roesten.

Laat niks om je ijzers zitten

Bewaar je ijzers nooit in je beschermers, er blijft altijd een beetje vocht achter in beschermers wat ervoor zorgt dat je ijzers gaan roesten. Maak ook zo nu en dan de rubberen beschermers schoon aan de binnenkant. Het wil wel eens gebeuren dat er wat zand of viezigheid achterblijft in de beschermers, dit kan de ijzers beschadigen. Als de ijzers vanuit een koude omgeving in een warme omgeving komen kan er condens ontstaan op de ijzers, het is handig om dit even te controleren voordat je de schaatsen weg legt. Droog ze desnoods nog een keer af!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking