Video - Onderhoud uw schaatsen ook in de zomer!

Hoe onderhoudt u uw schaatsen in de zomer?

Onderhoud aan uw schaatsen is ook in de zomer belangrijk. Dit is het ideale moment om al het achterstallige onderhoud weg te werken, zodat u weer helemaal klaar bent voor het nieuwe winterseizoen. Soms is er iets stuk aan de schaats, zoals de veterkap of hakstukjes, wat langer tijd nodig heeft om te repareren. Om dit te repareren moeten de schaatsen terug naar Viking, waardoor u ze een tijdje kwijt bent. Dit wilt u natuurlijk in de winter het liefst voorkomen. U kunt veel van dit onderhoud gemakkelijk zelf doen, maar als u liever heeft dat het voor u wordt gedaan, dan bieden wij een complete zomerbeurt aan voor uw schaatsen!

Een paar veters op reserve

Het is altijd vervelend als uw veters knappen en u geen reserve heeft. Het is daarom handig om altijd een extra setje veters bij de hand te hebben. Bij waxveters kan het gebeuren dat de wax uit de veters slijt, waardoor de veters bevriezen of minder goed blijven zitten.

Controleer de ijzers van uw schaats

Voor uw ijzers is het belangrijk om te kijken of er beginnende roestplekjes op zitten. Beginnende roest kan ervoor zorgen dat uw ijzer verder roest. Dit is makkelijk op te lossen met een speciaal anti-roest blokje, verkrijgbaar in onze winkel.

Controleer het onderstel van uw klapschaats

Controleer uw klapset op eventuele beschadigingen, vet en scheurtjes. Om verdere schade te voorkomen, is het nuttig om dit goed te bekijken. Mocht er iets aan de hand zijn, kan het tijdig verholpen worden door ons of door het materiaal terug te sturen naar Viking.

Vervang tijdig uw boutjes en moertjes

Vergeet niet alle boutjes en moertjes te checken. Roestende boutjes en moertjes kunnen ervoor zorgen dat u ze niet meer los krijgt, of dat een verroest boutje knapt tijdens het schaatsen, wat kan leiden tot een val. Dit is makkelijk te voorkomen!

Bekijk voor visuele uitleg ook onze vlog over onze zomerbeurt!

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking