Inlegzolen voor schaatsen

Inlegzolen voor schaatsen helpen bij het verbeteren van comfort in een harde schaatsschoen. Heb je na lang schaatsen last van je voeten of krijg je tijdens het schaatsen al last? Een inlegzool zorgt er voor dat je voet in de juiste positie in je schaatsschoen zit. Dit zorgt voor minder vervelende drukpunten en spanning voor je voet. Inlegzolen zijn verkrijgbaar voor verschillende soorten schaatsen. IJshockeyschaatsenkunstschaatsen en tourschaatsen hebben het meeste profijt van inlegzolen. Langebaanschaatsen hebben (meestal) geen ruimte voor inlegzolen, omdat ze nauw om de voet sluiten en thermoplastisch vervormd zijn.

Inlegzolen voor ijshockey schaatsen

Voor ijshockey schaatsen is er de meeste keus in inlegzolen. CCM en Bauer hebben beiden hun eigen variant inlegzolen. Naast de inlegzolen van de fabrikanten zelf, zijn er ook nog inlegzolen verkrijgbaar van een derde partij, Superfeet.

CCM custom insole

De custom inlegzolen van CCM zijn speciaal ontwikkeld voor CCM schaatsen. Deze zolen bieden een sterke middenvoet ondersteuning en verdelen zo de druk over je hele voet. Uitgerust met schokabsorberend materiaal en “Auto hiel techonologie”, zorgt deze zool voor maximaal comfort.

Bauer speedplate 2.0

De Bauer speedplate ondersteunt en stabiliseert de voet door ondersteuning van de middenvoet. Hiermee wordt een verhoogde energieoverdracht mogelijk en kun je meer kracht kwijt in je afzet. De druk van de afzet wordt verdeeld over je hele voetzool. De Bauer speedplate 2.0 is thermoplastisch vervormbaar biedt meer comfort dan de oude speedplate.

Superfeet Carbon

De zooltjes van superfeet zijn speciaal ontworpen voor strakke bochten, cross overs, snelle start en harde stops. Deze zolen zijn ontwikkeld met performance in het achterhoofd. Tot 11% betere acceleratie op het ijs, ongeëvenaarde kantcontrole en uitzonderlijke energieoverdracht. De zooltjes van superfeet geven je comfort en controle.

ijshockey inlegzolen

Inlegzolen voor tourschaatsen

Free-skate heeft in samenwerking met Salomon een vervangingszool ontwikkeld speciaal voor schaatsen. De comfortabele Salomon schoenen zijn van origine voor cross country skiën ontwikkeld. De zool die hier bij hoort is zachter dan hij zou moeten zijn voor schaatsen, hierdoor kan de zool een beetje zweverig aanvoelen. Met de Skate-sole van Free-skate staat de schoen steviger op de schaatsen en blijft het comfort van de schoen behouden.

Inlegzolen voor kunstschaatsen

Voor kunstschaatsen zijn er altijd zooltjes verkrijgbaar van Risport en Edea. Maar een bijzondere inlegzool is de Edea Piano impact zool. Deze zolen bieden meer steun en hebben een ingebouwd anti-shock systeem. Speciaal ontwikkeld voor de hoogste sprongen en de meeste druk op je voet. Met deze zolen behoud je steun en comfort zodat jij op het hoogste niveau kunt presteren.

Meer weten over inlegzolen voor verschillende schaatsen?

Heb je vragen over inlegzolen voor schaatsen of ben je benieuwd wat het beste is voor jou? Neem gerust contact met ons op met al je vragen, ons team staat graag voor je klaar.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking