Video's - Zelf uw schaatsbeschermers op maat maken

Schaatsbeschermers: belangrijk voor elke schaats

Kies de juiste schaatsbeschermers voor uw schaatsen. Of u nu ijshockeyschaatsenkunstschaatsennorenklapschaatsen of shorttrack schaatsen heeft, wij hebben de perfecte beschermers. Leer hoe u ze op maat maakt voor optimale bescherming en prestaties.

Schaatsbeschermers voor verschillende soorten schaatsen

In deze blog hebben we het over het op maat maken van beschermers voor alle soorten schaatsen. Er zijn verschillende soorten beschermers verkrijgbaar en daarom leggen we uit welke beschermers handig zijn voor welke schaatsen en hoe u ze op maat maakt. Voor ijshockey en kunstschaatsen wordt meestal gebruik gemaakt van two-guard beschermers, ook zijn er voor kunst- en ijshockeyschaatsen universele beschermers. Voor schaatsen met lange ijzers, zoals noren, klapschaatsen en shorttrack schaatsen bestaan er two-guards en tri-guards. Bekijk hieronder de drie filmpjes voor de verschillende soorten beschermers.

Two-guard schaatsbeschermers op maat maken

Dit zijn de beschermers voor kunst- en ijshockeyschaatsen. Om uw two-guards op maat te maken, heeft u een scherp mes of een scherpe schaar, een stift, een kruiskop schroevendraaier en een hamer nodig. De two-guard beschermers maken gebruik van een veer tussen de twee delen om de beschermers om het ijzer te klemmen. Bekijk hieronder het filmpje met een voorbeeld hoe u uw two-guards op maat maakt.

Universele schaatsbeschermers op maat maken

Ook deze beschermers zijn geschikt voor kunst- en ijshockeyschaatsen. Om deze beschermers op maat te maken, heeft u alleen een stift en een scherp mes of een schaar nodig. Deze beschermers maken gebruik van een rubberen band om de beschermers aan het ijzer te verbinden. Bekijk hieronder het filmpje hoe u uw universele beschermers op maat maakt.

Schaatsbeschermers voor noren, klapschaatsen en shorttrack schaatsen op maat maken

De two-guards en tri-guards voor noren werken op dezelfde manier als de two-guards voor kunst- en ijshockeyschaatsen. Hiervoor heeft u dus ook een scherp mes of een scherpe schaar nodig, een stift, een kruiskop schroevendraaier en een hamer. Deze two- en tri-guards maken gebruik van hetzelfde systeem als de kunst- en ijshockey two-guards, alleen zijn de beschermdelen langer dan bij de kunst- en ijshockeyschaatsen. Tri-guards worden vaak gebruikt voor langere ijzers omdat de two-guards daarvoor soms niet lang genoeg zijn. Als u hele kleine noren heeft, kunt u soms ook de two-guards voor kunst- en ijshockeyschaatsen gebruiken. Bekijk hier de video over het op maat maken van noren schaatsbeschermers.

Meer weten of contact opnemen?

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies, kom dan langs in onze winkels in Den Haag of Leiden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen met al uw vragen.

Wilt u meer video's van Oomssport zien? Abonneer u dan op ons Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in onderaan deze pagina.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking