Het sporten weer oppakken, ik wil beginnen met sporten maar heb lang niets gedaan?

We kennen allemaal periodes waarin we wat minder bewegen en het kan soms lastig zijn om daar weer mee te beginnen. Als je een langere tijd niet hebt gesport is je conditie minder en is de drempel om weer een sport op te pakken wat hoger. Daarom krijg je van ons een paar handige tips om het leuk en gemakkelijk te maken weer in beweging te zijn!

Kies een sport die je leuk vindt

De sportschool is niet de enige manier om in beweging te zijn, er zijn veel sporten die je net zo makkelijk of zelfs makkelijker op kan pakken dan naar de sportschool gaan. Vind je het bijvoorbeeld lekker om buiten te sporten dan is het heerlijk om een stukje hard te lopen, te fietsen of te skeeleren. Hou je meer van teamsporten zoek dan een sport die je in clubverband kunt doen. Er zijn veel clubs die proeflessen aanbieden, zo kun je bijvoorbeeld bij ons op de Uithof proeflessen krijgen in schaatsen. Een sport die je leuk vindt maakt het makkelijker om het sporten vol te houden.

Loop niet te hard van stapel

Als je na een lange tijd het sporten weer oppakt is het verleidelijk om gelijk fanatiek te beginnen. Het is vaak verstandiger om een beetje rustig op te bouwen. Je lichaam moet weer even wennen aan het bewegen en conditie opbouwen. Begin daarom met korte trainingen met veel rust zodat je lichaam er aan kan wennen, met veel sporten is het handig om te beginnen met een half uurtje per keer. Gaat dat je makkelijk af dan kun je er elke week een kwartiertje bij op tellen. Ook qua intensiteit is het handig om rustig aan te beginnen, je lichaam moet wennen aan een hogere hartslag en met een goede opbouw in je trainingen kan je lichaam hier beter aan wennen.

Zorg dat je je materiaal goed voor elkaar hebt

Heb je voor je sport speciale kleding of materiaal nodig, zorg dan dat je daar goed op past. Ga je bijvoorbeeld vaak fietsen zorg dan dat je een reserve bandje hebt en een draagbaar fietspompje. Ga je skeeleren zorg dan dat je wielen niet te veel aan een kant slijten en dat je lagers schoon zijn. Niets is zo vervelend als materiaalpech krijgen terwijl je aan het sporten bent. Zorg dus altijd goed voor je materiaal en kijk of je misschien wat reserveonderdelen kunt aanschaffen. Ga je toevallig skeeleren? Zorg er dan ook voor dat je voldoende beschermingsmateriaal aan hebt.

De juiste kleding maakt sporten makkelijk

Zorg er voor dat je goede kleding hebt, te warme of te koude kleding kan het sporten vervelend maken en dit is gemakkelijk te voorkomen. Zeker al je buiten sport is het handig om voorbereid te zijn op verschillende omstandigheden. Er is voor alle omstandigheden kleding te krijgen, zoals bijvoorbeeld thermoshirts voor de kou, windstoppers voor buiten en shirts die je warm houden terwijl je veel zweet.

Met deze tips maak je het jezelf makkelijk om te beginnen met sporten en hou je er ook zo lang mogelijk plezier in. Veel sportplezier!

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking